Koleje

Na škole je pět kolejí -  Roselin, Alia, Zeer, Liat a Lunai.

Roselin

V této koleji bývají hlavně veselí lidé. U této koleje se studenti snaží bavit se všemi ostatními (z jiných kolejí). Občas u těchto studentů bývá lenost. Při hodinách jsou hodně aktivní a snaží se zalíbit učitelům, protože jejich úkoly nebývají nic moc - jsou líní a pořád se chtějí bavit, vlastně jsou trochu dětinští.

Alia

Pokud se chcete dostat do této koleje, musíte mít logické myšlení. Studenti této koleje jsou chytří a hlavní je pro ně inteligence. Mají sklony k čestnosti a k respektování pravidel, plní sliby pokaždé, když jim to příde roumné - někdy jsou tak trochu vypočítaví. V této koleji se přátelí většinou tak po dvou či potřech, najdou se tam i nepřátelské skupinky. Jsou zde velmi nadaní studenti, proto je profesoři mají rádi, ale jsou jim hlavně testy a písemná zkoušení.

Zeer

Tato kolej je obestřená tajemstvím. I její studenti jsou uzavření do sebe a vůbec se nebaví s jinými studenty než z této koleje. Ani s profesory na hodinách se moc nebaví. Mají sklon k tajnůstkáří, převládá u nich spíš inteligence než sportovnost. Nejsou rozděleni na skupiny, všichni přátelí se všemi, také jejich vlastnost bývá loajálnost. Do této koleje patří výhradně čistokrevní jedinci. Polokrevní čarodějové mezi ně moc nezapadnou, mudlovští b v této koleji bli považování za vyvržence.

Liat

V této koleji se u studentů cení hlavně sportovní zdatnost, většinou tam nejsou nejchytřejší studanti, ale jsou velice nadaní na sporty a pohybové předměty. Také se o nich dá říct , že jsou výbušní a vyhledávají konflikty.Většinou se studenti v této koleji pohybují po asi desetičlených skupinkách, ve kterých je jeden ten "nejlepší borec" a ostatní jsou jen jeho patolízalové.Studnti nebývají příliš čestní ani pravdomluvní, ale spíš namyšlení.

Pieret

Tato samotářská kolej je dobře známá všem ostatním. Studenti jsou výrazní samotáři, vůbec z nikým se nebaví, jen výjimečně se přátelí po dvojicích. Povahově jsou neochotní, stydliví a samotářští. V hodinách od nich nečekejte žádnou větší aktivitu, nejspíš si jich ani nevšimnete.